Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Leica BLK2GO

Για ακόμη μια φορά η Leica Geosystems, part of Hexagon τραβάει τα βλέμματα παρουσιάζοντας τον απόλυτο hand-held φορητό σαρωτή laser, τον Leica BLK2GO. Με εργονομικό, καλαίσθητο σχεδιασμό, φωτογραφική μηχανή και τρεις πανοραμικές κάμερες, ασυναγώνιστη ταχύτητα (420.000 σημεία / δευτερόλεπτο), εξαιρετική ακρίβεια 1,5 – 2cm και απόδοση έγχρωμου σύννεφου σημείων, ξεχωρίζει ως ο καλύτερος στο είδος του.

Ο BLK2GO είναι ιδανικός για 3D αποτύπωση σύνθετων χώρων με ταχύτητα και εξαιρετική απόδοση. Χάρη στις τεχνολογίες LiDAR, SLAM (simultaneous localisation and mapping) δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στους χρήστες ενώ παράλληλα εγγυάται αξιόπιστα αποτελέσματα και εξαιρετική ποιότητα point cloud

Leica BLK2GO

 Για ακόμη μια φορά η Leica Geosystems, part of Hexagon τραβάει τα βλέμματα παρουσιάζοντας τον απόλυτο hand-held φορητό σαρωτή laser, τον Leica BLK2GO.
Με εργονομικό, καλαίσθητο σχεδιασμό, φωτογραφική μηχανή και τρεις πανοραμικές κάμερες, ασυναγώνιστη ταχύτητα (420.000 σημεία / δευτερόλεπτο), εξαιρετική ακρίβεια 1,5 – 2cm και απόδοση έγχρωμου σύννεφου σημείων, ξεχωρίζει ως ο καλύτερος στο είδος του.

Ο BLK2GO είναι ιδανικός για 3D αποτύπωση σύνθετων χώρων με ταχύτητα και εξαιρετική απόδοση. Χάρη στις τεχνολογίες LiDAR, SLAM (simultaneous localisation and mapping) δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στους χρήστες ενώ παράλληλα εγγυάται αξιόπιστα αποτελέσματα και εξαιρετική ποιότητα point cloud.

Leica BLK2GO

Ο BLK2GO διαθέτει φωτογραφική μηχανή 12 megapixel και τρεις πανοραμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται για χρωματισμό του σύννεφου σημείων (point cloud) και οπτική πλοήγηση. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία εγγυάται 45 λεπτά απρόσκοπτης σάρωσης.
Κατά τη διάρκεια της σάρωσης οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν σε πραγματικό χρόνο την εργασία τους ενώ όταν η σάρωση ολοκληρωθεί μπορούν να επιλέξουν, να συνδυάσουν , να σβήσουν και να εξάγουν τα δεδομένα τους σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμούν.

Απόλυτη ελευθερία κινήσεων
Ο εργονομικός σχεδιασμός του σαρωτή BLK2GO προσφέρει απόλυτη ευελιξία κινήσεων και επιτρέπει στους χρήστες να αποτυπώνουν τρισδιάστατα οποιονδήποτε χώρο ή επιφάνεια, όσο σύνθετη και περίπλοκη κι αν είναι.  Η χρήση του είναι τόσο εύκολη όσο και το πάτημα ενός κουμπιού.
Σάρωση εν κινήσει (Scanning in motion)
Ο χειροκίνητος φορητός σαρωτής συνδυάζει τεχνολογίες LiDAR και SLAM γεγονός που του επιτρέπει να παρακολουθεί και να καταγράφει την ακριβή πορεία του χρήστη καθώς εκείνος κινείται κατά τη διάρκεια σάρωσης του χώρου. Με τη χρήση της εφαρμογής iOS, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από τη σάρωση, να ελέγχουν την κατάσταση της συσκευής ή να πραγματοποιούν γρήγορη επιθεώρηση των δεδομένων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Laser Class
1 (in accordance with IEC 60825-1)
Wavelength
830 nm
Field Of View
360° (horizontal) / 270° (vertical)
Range
Min. 0.5 – up to 25 m
Point Measurement Rate
420,000 pts/sec
High Resolution Camera
12 Mpixel, 90° x 120°, rolling shutter
Panoramic Vision System
3-camera system, 4.8 Mpixel 300° x 135°, global shutte
Relative Accuracy* **
6-15 mm *at 78% albedo **environment dependent
Absolute Position Accuracy Indoor * ***
20 mm *at 78% albedo ***controlled environment (scan duration 2 minutes)
Dust & Humidity Protection
IP54 (IEC 60529)

Download BLK2GO Datasheet